Förlorad skönhet



Usch så hemskt. Såg dokumentären om 25åriga Katie Piper från Storbritannien. Vet inte om jag orkar diskutera det ens. Man blev så himla tagen och berörd av hennes historia bara. I alla fall jag. Men det känns nästintill omöjligt att sätta sig in i hennes situation. Att gå från att vara en ung, vacker modell med stort självförtroende, till att bli en osäker och rädd liten "ful" ankunge, måste vara allt annat än lätt. Jag tycker i alla fall inte att hon ser så illa ut trots allt hon gått igenom. Och hon har fortfarande en kropp "todiefor".

Det jag vill säga är väl egentligen att jag gillar sådana här dokumentärer om människors liv som snabbt ändrats av någon anledning, eller personer som fötts med någon konstig sjukdom till exempel.

Såg ni programmet om Katie?


Nu har jag tagit tag i mig själv!

Ja äntligen har jag gjort det! Och så ska det fan fortsätta.. Jag har varit så slö och omotiverad till att träna de senaste månaderna. Fråga mig inte varför. Men nu känner jag att det är dags - på riktigt. Den senaste månaden kan jag faktiskt skylla på att jag varit väldigt förkyld. Men nu finns det typ inga anledningar att inte träna längre! Så idag började jag..

Stod på min orbitrek i 20 min (kände att det räckte för o va första gången på jag-vet-inte-hur-länge). Sedan sprang jag i ett par låtar också ;) Så jag är nöjd med dagens träning! I morron ska jag försöka ställa mig på trampmaskinen 20 min på morgonen också! Bättre att träna på morgonen efter frukost känner jag. På kvällarna har man annat o göra oftast.

Nu ska jag sova lite! Natti natt alla söta ♥

Jag saknar honom.



I fredags träffade jag bland annat min bror på öltältet! Jag ser honom inte alls ofta längre :( Inte mamma eller pappa heller, men då var de också där. Roligt! Det kanske var därför fredagen var mycket roligare än lördagen? Jag vet inte.

Hur som helst blev det en del kramar, lite bugg, skaplig musik, och faktiskt inte så många öl. Jag drack mest cider hela helgen, men det blev inte för mycket av det heller. Har Mela blivit vuxen? Haha ne tror inte det. Men smart? Ja kanske.




Igår hade vi "förfest" på Kina restaurangen här i stan. Vi var ett gäng på 12 pers som var där. Men efter det delade alla på sig, of course ;/ Några stack hem och några av oss gick till öltältet. Vilket var trevligt, men inte mer än så. :)

Idag har jag jobbat med T och det har gått jättebra! Nu måste jag vara ensam i tre dagar till, innan jag går på helg så att säga.. Nåja, det går det med. Ser fram emot lördag redan. Då är det premiärfest i parken! Wohooo :D


Öltältet



Jag orkar inte skriva något längre inlägg om helgens bravader just nu. Kom hem från öltältet för en stund sen och nu ska jag sova, men bjuder på en bild på mina "Marcus'ar"!

En sammanfattnin kan ni också få:

Öltältet var mycket roligare igår! Då var det sagt.

Nu säger Mela tack för sig och godnatt.. I morron blir det nog lite mer bloggande ;)

Nu sticker jag



Yes, nu lämnar jag Kalmar för den här gången. Anledningen till att jag åker så tidigt, fast jag är ledig idag är ju för att det är öltält ikväll, och innan dess måste jag handla och massa. Sedan har mina bebisar varit ensamma lite för länge nu. Så jag måste träffa dom <3 Och just det, min baby jobbar. Så honom hinner jag inte träffa mer idag ändå. Får hoppas han kommer till mig snart :)

Vi kanske ses på parkeringen i tältet ikväll då!? PUSS


I Baronen

En liten flicka ~3 år och hennes mamma går förbi mig.

flickan: Mamma, hon har hål på byxorna.
mamman: Ja det ska vara så. Det är modernt.


Haha ja man kan ju inte förstå sig på allt :)

Leeedig

Det blir ett litet kort inlägg idag känner jag (kanske ett ikväll också). Är fortfarande kvar i Kalmar, och ska vara det tills i morron. Min baby ligger fortfarande i sängen och sover. Så söt han är ♥ Men i eftermiddag ska han iväg på något möte, så då ska jag passa på att gå på stan lite :)

Det är ganska skönt att vara ledig faktiskt, även om jag älskar mitt jobb. Aja, snart är det helg och då får jag jobba igen! Men innan dess... ÖLTÄLT! hihi


Svårt att gå upp

dsc01687 (MMS)

Just nu ligger jag i Kims säng.. Men jag tänkte snaart gå upp, och då ska jag duscha. Sedan tänkte jag åka ut till Ikea och affärerna där ute! Har aldrig varit där, alltså inte den Ikea här i Kalmar iaf:)


Här har ni mig i full mundering och allt! ...

dsc01605 (MMS)

Här har ni mig i full mundering och allt! Jag står alltså i Katthult och gör våfflor ;) För att det inte ska bli något tjafs så kan jag meddela att jag skrivit det här inlägget innan jag öppnade. Skickar bara iväg det nu lite fort.. Hihi. Nu ska jag sälja våfflor så det står härliga till! See you later..


Längtar som en tok



Jag saknar Hultsfred. Ah inte samhället då, utan festivalen!

Hoppas jag är ledig i alla fall två av dagarna, sedan kanske man kan byta bort någon dag. För jag bara SKA gå! Visst då Malört? ♥ Jag har ingen biljett än, måste införskaffa det så fort jag får mitt schema. Tyvärr dröjer det nog ett bra tag inna jag får det.. Men men. Allt ordnar sig!

Nu ska Mela sussa. Over and out


Every picture tells a story



Ah kanske inte i det här fallet då.. :P Jag tycker bara det är en cool bild, som inte har något med inehållet i detta inlägg att göra.

Hur som helst.

Jag har lyckats få ledigt den 14 juni, för då ska jag nämligen till Malmö! :D Wohoo! Inte bara för skojs skull, utan jag ska på en uttagningsprocess till en skola jag sökt. Där ska jag få göra ett test i engelska och matematik (hjälp!). Dessutom kommer man få mer information om utbildningen.

Visual Merchendiser för fysisk och digital butik
heter den.

Håll tummarna för mig den dagen (A)



Designen nästan färdig..

Det är koder hit, och koder dit. Men nu har jag kommit en bra bit på vägen i alla fall! ^^

Vad tycks så här långt?


Under Construction

Jag håller alltså på och fixar min blogg, så den ska bli riktigt fin sedan! Men det kommer ta ett litet tag, så ha överseende ;) Den kommer ändra utseende några gånger nu innan det är helt klart.

Puss ♥


Jag & min ört


Bara för att vi är så snygga ;)

Hoppas du kan hänga på i helgen! Det blir mycket roligare om du är med ♥


Nytt på G

Satt uppe igår och försökte mig på att göra en header. Vet inte om jag är nöjd än. Det kanske blir en annan, jag ska leka lite till med det där. Till slut är det ju tänkt att hela bloggen ska ha ett helt nytt utseende. Så håll ut ett tag till :D

I morgon kväll kanske jag åker iväg en sväng igen.. Eller blir det på onsdag. Jag kommer i alla fall att vara ledig tre dagar den här veckan. Och då kommer jag inte vara kvar i Vimmerby i alla fall. Det är en sak som är säker!

Snart blir det jobb igen - ja jag jobbar typ jämt ;)


Min söndagskväll

Eftersom jag missade Sommarkrysset igår har jag nu sett det på webben. Det var väl mest av tre anledningar jag ville se just det programmet. Dom heter Rabih, Amy och Joshua. Både örongodis och ögongodis ♥ Yummie!

Sen vet jag att Malört satt bänkad igår, för hennes "fru" var ju programledare ;P Haha

Men vad ska jag hitta på nu när det är slut då? Och inget bra på tv är det heller.. Det kanske är så illa att jag måste sova!? Vi får se hur det blir med den saken.

Justja, det var trevligt på beachvolleybollen förut iaf! Jag spelade som sagt inte, utan satt och tittade på. Men det var fler som satt på bänken, så jag hade sällskap :) Sedan blev det kallt så jag drog mig hemåt typ halv nio.

Det var min kväll i stora drag då.

Pussss





Beachvolleyboll

Ikväll är det beachvolleyboll i Källängen! Jag ska nog bara titta på. Är fortfarande förkyld och vill inte anstränga mig för mycket. Sedan är det är ju trots allt lite sämre väder idag. Men det ska bli kul och se hur många som kommer, jag tror att det blir en del! :)

Nu ska jag slänga i mig lite mat! Ha en bra kväll alla söta ;*


Tjolahoppsan

Nehe hinner inte skriva något speciellt nu, för jag måste dra till jobbet. Men kan ju i alla fall bjuda på en bild från igår tänkte jag ;)



HAHAHA Så söt han var då lilla McAn!


Flummig jag

Det blev en riktigt trevlig kväll! Först hade jag tänkt stanna hemma och glo på Sommarkrysset bara, men istället blev det lite grillfest hemma hos Sebbe. Det blev lite o dricka gjord det, hihi ^^ Dessutom kom Carro förbi också. Det var kul, för jag har inte umgåtts med henne på hundra år!

Nu sitter jag här hemma och äter choklad.. Ska väl snart sova, för ska ju jobba i morron också. Roligt!




Natti natt då alla söta ♥


Grillkväll minsann

Nu ska det grillas! :-D Sitter hemma hos Sebastian med Maja och Marcus oxå. Sen ska det visst komma några fler. Skoj! Det har för övrigt varit en riktigt bra dag på jobbet. Lagom mycket folk, och trevliga kunder dessutom :) Ha en underbar lördagskväll. Kanske skriver ett kort inlägg senare ikväll oxå! Puss


Eller hur!?

Ursäkta mitt missbrukande av utropstecken! Jag tycker att allt borde skrivas med mer inlevelse bara :D



Jag vill bli frisk nu tack

God morron då :)

Solen lyser idag med, woho! Men jag ska stå inne i våffelos och jobba. Nåja det är kul det också! Har inte så mycket o säga just för tillfället, mer än att jag har sovit skitdåligt! Vaknade halv fem av att min hals typ dödade mig.. :/ Men nu dricker jag lite te och halsen börjar ta sig. Jag måste ju kunna prata med alla härliga gäster idag!

Grattis till alla som har helg nu! Ut och njut av solen och grilla lite åt mig med va? ;P


Nej nu ger jag mig



Nu säger jag god natt..

Synd att man måste krypa ner ensam bara. Hade mer än gärna delat säng med min baby ♥ Det får bli en annan dag. Puss och god natt!


Musik som: gör mig glad!

That's right. Som jag nämde i förra inlägget tidigare, jag är bara så glad just nu! Och visst finns det inget bättre än att sätta på en riktigt bra, sprudlande låt på högsta volym och.. ja men typ dansa eller nåt då!!?

Här kommer några av mina favoriter. Låtar som både gör mig på bra humör, får mig på ännu bättre humör, och låtar som är bra för själen!

Feel-Good-Låtar helt enkelt!



Advance Patrol ft. Pauline - Välkommen till Malmö

Akon - Don't Matter
Alexia ft. Aquilani A - Uh La La La
Angels & Airwaves - Good Day
Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
Chantal Kreviazuk - Weight Of The World
Chris Brown - Forever
Darren Hayes - Casey
Darren Hayes - Fire Inside The Man
Fibes, Oh Fibes! - Don't Stop Me Now
Frida - Dunka Mig Gul & Blå
Hoffmaestro - Highay Man
Iyaz - Replay
Johanna Kurkela - Tuo Se Mulle
Johan Mayer - Your Body Is A Wonderland
Kardinal Offishall ft. Akon - Dagerous
Lovestoned - Rising Girl
Marit Bergman - This Is The Year
Melody Club - The Only Ones
Mika - We Are Golden
Miss Li - Oh Boy
P!nk - Funhouse
Salem Al Fakir - I'm So Happy
Salem Al Fakir - Good Song
Sam - Cold Beer
Those Dancing Days - Those Dancing Days
Wyclef Jean ft. Eve - Your Love
Wyclef Jean ft. Claudette Ortiz - Dance Like This



I'm so happy right now

Tänkte att jag skulle slänga in några inlägg ibland, om musik som jag gillar, i vilket sammanhang jag tycker de passar och i vilken sinnesstämning just de låtar framkallar hos mig.

Låter det intressant? Hallå, ni har ju också något att säga till om ;) Det här är ju tänkt att det ska bli min bästa blogg ever!

Well.. just idag då.

Idag är jag happy! Det är så mycket glädje som bubblar i mig, som bara väntar på att få blomma ut i både skratt, fylla, kärlek och annat skoj. Det är nämligen så mycket jag ser fram emot, och jag känner på mig att det kommer bli en supersommar.

Just därför.

Okej, jag återkommer om en stund då.. Sålänge kan jag slänga in en bild som föreställer mig och min älskade pappa, som jag för övrigt saknar väldigt mycket ♥



Jag saknar självklart min mamma också, men vi hade i alla fall en trevlig pratstund på telefon förut ♥



Går du ut ofta eller?

Har ni sett programmet Guldfeber med Erik och Mackan? Det har jag.
I ett avsnitt när de skulle åka skidor i Åre slängde Erik ur sig den här sköna "sägningen"...

Erik till Mackan: Guud vad mycket luft det finns utomhus, har du tänkt på det någon gång?

Nehe!? liksom

Haha, han är så skön!


Hujedamej

Jag skulle gå på toaletten på jobbet. När jag sitter där och gör mina behov, får jag samtidigt underhållning av en liten pojke som sitter på en toa längre bort.

pojken sjunger: Tänka sig. Ha hand om mig, ojoj ojoj oj hujedamej! ... Tänka sig. Ha hand om mig, ojoj ojoj oj hujedamej! ... osv osv..

Haha så söt! Man kan nästa inte gå in på en toalett i Katthult utan att höra någon som sjunger en Emil-låt! xD


Gungeligung


HAHAHAHA xD Den bjuder jag på!


En dag i parken

Vilken underbar dag det har varit! :D

Det började med att min vän Malört och jag traskade ner till ALV (jag vill vara där även på mina lediga dagar). Först gick vi och såg en dockteater, och jag överdriver inte när jag säger att vi skrattar minst lika mycket som barnen. Så sjukt kul asså HAHA!

Sedan var vi och såg den helt sinnessjukt braiga sjörövar-föreställningen med Pippi! Jag vet inte huuur många gånger jag sett den, men jag tröttnar aldrig! Är ni på Astrid Lindgrens Värld någon gång kan jag absolut rekomendera att ni ska se den. Det är ett måste!

Sedan åt vi mat på Hamnmagasinet som det så fint heter. Jag åt köttbullar med mos, och Malört åt lax med färskpotatis. Det var en riktigt fin måltid det. Det var ju tänkt att vi skulle äta våffla i "min" lilla stuga efter det, men smeten var tyvärr slut ;O

Just det! Vi åkte så klart "Saltkråkan" också. :) När vi var klara i parken gick vi för att hämta Malörts mammas bil. Så tog vi den hem till mig, där vi släppte ut mina bebisar på gräset och de blev så glada så! ♥ Gud vad de njöt.. Och vi satt i gräset och njöt av solen.

Det har varit en lyckad dag med andra ord! Jag har till och med köpt öl och cider som ska avnjutas ikväll, och resten får man ta nästa helg, då det är ÖLTÄLT här i Vimmerby! Kommer säkert bli lika roligt som förra året ^^ Hoppas vädret håller sig tills dess också!

Nu ska jag göra mig lite mat, och sedan blir det Talang 2010 och en kall en.

Puss på er ♥



Vi är som små barn



Man har inte roligare än vad man gör sig, eller vad säger du Malört? ;) Haha


Guwd va kuwl



Maria Montazami har precis bestämt vart hon ska hänga upp sitt bröllopskort. Hon uttrycker verkligen sin glädje på ett alltid lika roligt sätt:

"Det är äkta kärlek jag känner nu, och inte nån fejkad grejs"

Haha så jävla skön hon är den där kvinnan xD



Mina bebisar ♥



Dom blev så glada när dom fick färskt gräs idag! Kan tänka mig att det inte finns något godare för en liten gnagare att mumsa på! Pucci är den stora, och lilla Noomi tittar fram ur huset. HAHA märk noga hur hon har lagt upp sina pyttesmå fötter på kanten xD

Det är mina älsklingar det!


Säg det bakom min rygg istället



Två pojkar och en flicka, ~10 år kommer fram och vill köpa dricka.

pojke 1: Vad kostar en pepsi?
jag: 20 kronor.

Han ser frundersam ut, men kommer fram till att han ska ha en pepsi.

pojke 2: Vad dyrt!
flickan: Men så säger man inte!



Det bästa med mitt jobb är helt klart att man träffar så mycket människor. Och det allra roligaste är när barn kommer fram och ska handla av en. Det kommer fram barn i alla åldrar och ska handla själva. Så söta.

Sedan blir dagen genast mycket bättre när en trevlig kund (som ser att jag kanske är ensam och har tråkigt) börjar prata med mig, och att man då står och har en konversation med en helt främmande människa. Jag tycker sånt är jätteroligt!



Testing Testing!

Tänkte testa att blogga från mobilen. På så sätt kan ni se hur det ser ut på mitt jobb bland annat. Vore inte det nåt? ;)


Det ser lovande ut


Haha! En osminkad och nyvaken Mela. Den bjuder jag på.

Vad glad man blir när man drar upp persiennerna och så är det soool! :D Visst är det på tiden att sommaren kommer.. Jag ska inte ens gå in på hur trött jag är på vädret här i Svergie. Opålitligt..

Idag då... Det blir jobb så klart! För att specifiera lite vad jag gör i Astrid Lindgrens sagovärld, kan jag säga att jag säljer våfflor i Katthult. Jag får se Emil och hans familj varenda dag! Hihi

Ne nu ska jag sätta på mig ett par strumpor och äta lite frukost.


Natti natt..



Nu ska jag avsluta den här dagen med ett sista litet inlägg. Det är alltid så kul att skriva när man har en ny blogg! Jag har mycket att leka med nu framöver också. Fixa en header och lära mig allt om html-koder (har typ glömt allt). Men det kommer bli en grym blogg sen när den är färdig, I promise!

Här ovan kan ni se min lilla bebis Noomi ♥ Hon hälsar också god natt. Och Pucci med (bebis nummer två). Henne får ni se en annan dag. Mihi



Då måste du köpa två

Idag kom två pojkar fram till mig för att köpa glass.
Den ena pojken ~9 år, tittar upp på mig

pojken: Jag vill ha en twister.
jag: Okej, det blir tio kronor.

Pojken tittar ner lite nervöst.

pojken: Men jag har inte tio kronor. Jag har bara den här.. (och sträcker fram en tjugolapp)
jag: Ja men det gör inget. Då får du en guldpeng tillbaka.

Han fick sin glass till slut, fast han "bara" hade en tjugolapp. Haha barn är för härliga!


Nämen titta!

Det är inte bara en Mela som tar egobilder i ett badrum -det är en Mela som tar egobilder i hennes gamla badrum på Vidar minsann! Det var tider det ;) Närmare bestämt två år sedan.

Seriöst, det känns alltid så konstigt att besöka det där stället. Fast konstigt på ett bra sätt. Nu undrar ni säkert "Vad fan är Vidar!?", jo det är ett bendekollektiv som ALV äger.

Och vad FAN är ALV då undrar ni? Shit vad ni frågar mycket! Haha nerå ;) Det är i alla fall Astrid Lindgrens Värld. Det absolut, utan tvekan - mest roliga och utmanande jobb jag haft!

Jag behöver inte gå in så mycket mer i detalj just nu känner jag. För jag lovar att återkomma till allt som har med den där underbara sagovärlden att göra. Det kommer trots allt vara mitt hem hela sommaren!

Vilken tur att jag älskar mitt jobb ♥

Men här är jag ju

Ni kanske känner till mig som DelicateSyndrome?

Det är rätt. Det är jag.

Men nu har jag hittat hit igen. Känns nästan som jag hittat hem, hur klychigt det än låter :P Jag är förhoppningsis här för att stanna. Den som lever får se!

Välkommen till min nya blogg i alla fall! Kul att just DU tittar in!

♥ Mela

RSS 2.0